Система въздуховоди COMPAIR® FLOW

Система въздуховоди COMPAIR® FLOW

13 октомври 2018

      Какво представлява COMPAIR® FLOW ?

 

      Патентовани от немската компания NABER, COMPAIR® FLOW 150, 125 и Round са въздуховодни системи от ново поколение, които със своята уникална турбинна технология и усъвършенствани елементи, предлагат значителни предимства пред конвенционалните системи по отношение на понижаването на шума в процеса на аспирация и естетическата визия на трасето над кухненските шкафове.

 

     Какво всъщност прави системата COMPAIR® FLOW  уникална ?

 

     Компютърни симулации доказват, че завихрените потоци са основният източник на шумовите емисии от кухненските аспиратори. Те разкриват силна турболенция най-вече в зоната на огъване на тръбата, което води до големи загуби на налягане и генериране на високо ниво на шум.

 

     Технологията на COMPAIR® FLOW решава въпроса максимално ефективно. Крилата в трите различни типа извивки (хоризонтална, вертикална и лакътна) направляват контролирано въздушния поток, като предотвратяват турболенцията и намаляват загубата в налягането с до 40 %. 

 

     Компактните елементи в системата COMPAIR® FLOW предлагат напълно нови възможности при планирането и свързването на всички модели аспиратори в съвременната кухня. Ефективността на системата се демонстрира най-добре при проведен сравнителен тест между две въздуховодни системи. Първият въздуховод е традиционен, кръгъл с диаметър 125 мм и стандартна дължина 2,5 м. Вторият е плосък въздуховод COMPAIR® FLOW с дължина на трасето 30 м., тоест 12 пъти по-дълго от първото трасе. 

 

     Резултатите са впечатляващи. При стандартна въздуховодна система, загубите в изпълнението са между 10 и 30%. Тоест в нормална кухня, в която въздушната инсталация е с 4 или 5 извивки, отрицателното влияние върху въздушния поток е изключително силно. От друга страна, при 30-метровото трасе, което включва не по-малко от 21 лакътни извивки, тестовата система на NABER достига отлични резултати.

В производство влиза нов модел на кухня с класическа линия. Новия модел "Lorena" е с фасада от MDF и е алтернатива на масивната "Verona" и 20% по-ниска цена.

прочети още
BOSCH Серия | 8
7 април 2019

Толкова интелигентни, че правят всичко сами.

прочети още

BLANCO CANDOR - КУХНЕНСКИ СМЕСИТЕЛ ОТ СТОМАНА

прочети още
Капачки за Бъдеще
1 декември 2018

Шоурум на кухни PREGO в гр.Шумен става пункт за събиране на капачки към кампанията на Фондация "Лазар Радков" Капачки за бъдеще.

прочети още

Благодарение на патентованата от BOSCH технология SelfCleaning Condenser™ за самопочистване на кондензатора на сушилните машини, можем да поддържаме перфектно работно състояние машината без да се налага да носим сушилнята на всеки 100 работни часа в сервиз.

прочети още

Кухня PREGO®, направена от висококачествени материали е много лесна за поддържане. За да запазите това качество и да удължите живота на Вашата нова кухня в продължение на много години, трябва да се грижите за нея редовно и най-вече правилно.

прочети още

Търся си аз препарат за фурната и както ми казаха: - Пръскаш и всичко пада долу. Само сложи маска, че е аерозолно и първоначално е гадна миризмата. - Да бе, аз нали съм си българче нямаше начин да се вържа. И така ...

прочети още