Общи условия за ползване

ОБЩИ УСЛОВИЯ

 1. УВОД

Добре дошли в онлайн магазина www.mebelitotal.com – магазин за мебели и декорация.

Използването на услугите, предлагани в рамките на електронния магазин, означава, че сте прочели и разбрали настоящите общи условия и сте съгласни да спазвате разпоредбите към тях. По този начин, Общите условия съставляват съдържанието на Договор за електронни услуги, сключен между вас и Тотал-3  ЕООД.

 2. ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ДАННИТЕ

Ползватели на сайта, за които според данните, посочени за сключване на договора за покупко-продажба или при регистрацията в електронния магазин, може да се направи извод, че са потребители по смисъла на Закона за защита на потребителите, Закона за електронната търговия и/или на Директива 2011/83/EC на Европейския парламент и на Съвета от 25 октомври 2011 година.

Тотал-3 ЕООД се задължава да съхранява и да не разпространява данните, предоставени от клиента при регистрацията, представляващи лични данни и да ги използва единствено за обслужването му. Предоставената информация от клиента се използва единствено и само за приемане и изпълнение на поръчки, услуги и оферти, персонализиране на промоционални оферти и връзка с клиентите за потвърждаване и изпълнение на поръчката. Тотал-3 ЕООД гарантира, че данните на клиента няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните, освен в случаите, когато е получил изрично съгласие от клиента при регистрацията или по-късно, информацията е изискана от държавни органи, които са оправомощени за това и в други предвидени от закона случаи. Отказът на Клиента да предостави лични данни го лишава от възможността да се възползва от предоставяните стоки и услуги от www.easydeal.bg

Лична информация за потребителите:

Име

Точен адрес за доставка

Телефон за контакт

Имейл адрес

 

Информация за юридическо лице:

Наименование на фирмата

Данни за фирмата – седалище, БУЛСТАТ, идент. номер по ЗДДС,

Точен адрес за доставка

Телефон за контакт

Имейл адрес 

Клиентът носи пълна отговорност относно опазването на потребителските имена и пароли, както и за действия на трети лица със същите. При съмнение за неправомерен и неоторизиран достъп, откраднати или изгубени име и/или парола, Клиентът следва да уведоми www.mebelitotal.com незабавно с цел прекъсване на достъпа до личната информация.

 3. УСЛОВИЯ ЗА ПОДАВАНЕ НА ПОРЪЧКА

Поръчването от сайта e бързо и лесно. Просто следвайте по-долните стъпки. В случай, че имате някакви въпроси, моля свържете се с нас на указаните телефони и e-mail адрес. Нашите консултанти с радост ще ви помогнат.

Електронният магазин www.mebelitotal.com дава възможност на посетителите да разгледат и закупят стоките и услугите, предлагани в него. Сайтът може да бъде разглеждан от Потребителите свободно без да е необходима регистрация.

Регистрацията е задължителна, за да могат да се ползват предлаганите услуги и да се извършват покупки чрез сайта. Всеки Потребител е длъжен да попълни регистрационна форма, в която посочва коректни данни, необходими за издаването на фактура, както и валиден адрес за доставка, телефонен номер и e-mail адрес.

Добавете продукти в кошницата - запознайте се добре с продуктите на Тотал-3 ЕООД. Характеристиките на всяко изделие са подробно описани. Премерете всички предимства и функции на продукта и ако те ви удовлетворяват натиснете бутон „Купи”. Посредством това действие вие добавяте продукта във виртуалната ви кошница и отбелязвате съгласие с характеристиките и параметрите на продукта. Това не означава, че го купувате. В последствие вие можете да промените количествата или да го премахнете от кошницата. Извършете същото действие и за останалите продукти, които желаете да закупите.

Прегледайте вашата виртуална кошница – в горния десен ъгъл на вашия екран се визуализира картинка на кошница. Щракнете с курсора върху нея.Това действие ще ви отведе във вашата кошница. Тук можете да видите всички продукти, които сте добавили. Посредством бутона за изтриване, вие можете да премахнете даден продукт от нея. В кошницата можете също да промените количеството на съответен продукт, който желаете.

След като сте добавили всички продукти, които желаете, е необходимо да потвърдите, че наистина искате да закупите тези продукти. Натиснете бутона „Поръчай“. Прегледайте вашите данни, попълнете точен адрес за доставка, който може да бъде различен от адреса по регистрация и различен за всяка поръчка. В случай, че желаете да ви бъде издадена фактура, моля маркирайте бутон „желая да ми бъде издадена фактура” и попълнете изискуемата информация. Вашата фактура ще бъде изпратена на вашия e-mail. След въвеждането на тази информация натиснете бутона „Продължи“.

Проверете въведените от вас данни, както и въведените продукти в кошницата, техните цени и стойността на доставка. Следващото важно нещо, което трябва да отбележите е „изберете начин на плащане“. Това е последната стъпка. Натиснете бутон „Поръчай”.

С това действие вие ни изпращате вашата поръчка и подписвате договор за доставка, от който произтичат отговорностите на страните.

Този договор се счита за сключен от момента на извършване на регистрация на Клиента при Доставчика Тотал-3 ЕООД или приемането на общите условия по друг изричен начин, включително чрез изявление в сайта на Доставчика. Договорът за покупко-продажба на стока се счита за сключен от момента на заявяването й от Клиента чрез интерфейса на Доставчика.

В знак, че вашата поръчка е приета, вие ще получите съобщение на указаната от вас електронна поща.

4. ОДОБРЕНИЕ НА ПОРЪЧКА

За да бъде активирана за производство и доставка, вашата поръчка подлежи на потвърждение. Наш консултант ще се свърже с вас на посочения от вас телефон. Необходимо е да потвърдите устно поръчката, която сте подали. Това е необходимо с цел да ви предпазим от допуснати грешки или хакерски атаки. Вашата поръчка ще бъде отказана, в случай, че в рамките на 24 часа не успеем да се свържем с вас на указаните телефони или откажете достъп за комуникация в рамките на 3 опита. От отказа за производство и доставка не произтичат никакви наказателни отговорности за страните.

 5. ОТКАЗ ОТ ВЕЧЕ ПОДАДЕНА ПОРЪЧКА

Всеки наш Клиент, подал поръчка, има правото да се откаже от нея. Отказът трябва да бъде извършен в рамките на не повече от 48 часа след нейното подаване. Отказът от подадена поръчка се извършва като се свържете с наш консултант на указаните телефони. От вас ще бъде изискана информация относно: номера на поръчката (можете да го видите от email-а, с който сме Ви потвърдили поръчката), име на подателя на поръчката, както и адреса за доставка.

Важно: В случай, че Вашата поръчка вече е предадена на куриер за доставка, Тотал-3 ЕООД не може да изпълни вашето искане за отказ. В тези случаи е необходимо да откажете поръчката при получаване от куриер. При отказ при получаване от куриер, вие дължите сумата за обратния транспорт на вашата отказана поръчка, която е на същата стойност, указана като сума за доставка. Това задължение не може да бъде оспорвано, след като е описано в „Общите условия за доставка” и параметрите на доставката са спазени съгласно указаните от вас продукти и количества.

 6. ДОСТАВКА

Продуктите, които в момента на поръчката са в наличност, се доставят в срок от 2 до 7 РАБОТНИ дни от датата на постъпване на поръчката.

Ако продуктът в момента не е в наличност, клиентът ще бъде уведомен за срока на доставката при потвърждаване на поръчката по телефона от страна на Тотал-3 ЕООД.

Ако поръчаният от клиента продукт не може да бъде доставен, Тотал-3 ЕООД ще се свърже лично с клиента, като използва данните за контакт, посочени при подаването на поръчката.

В случай, че поръчката е направена в почивен или празничен ден, срокът за доставка започва да тече от първия работен ден, следващ деня, в който е направена поръчката.

При потвърждаване на поръчката Тотал-3 ЕООД уведомява Клиента относно наличността на поръчаната от него стока и срока, за който може да бъде доставена.

Стоката се доставя подходящо опакована съобразно вида й и транспорта за доставка.

Тотал-3 ЕООД си запазва правото да удължи срока и датата за доставка в случай, че в планирания за производство интервал от време се съберат голям брой почивни и празнични дни, както и при свръхнатоварване. За всяко удължаване на срока за доставка Тотал-3 ЕООД информира своите Клиенти 2 (два) календарни дни преди датата за доставка, на указаната от вас електронна поща или телефон.

Удължаването на срока не може да бъде повече от 5 (пет) календарни дни.

Тотал-3 ЕООД доставя своите поръчки с куриер или с фирмен транспорт, в зависимост от текущите условия и даденост. Всеки Клиент бива информиран допълнително за начина на доставка. За всеки закупен продукт от нашия електронен магазин е указана сумата на доставка, освен ако изрично не е посочено, че доставката е безплатна  в рамките на страната, без значение от големината и разстоянието на населеното място.

Всички продукти се доставят до партера на жилището или входната врата на къщата и не се предлага услугата „Качване по етажите”.

При доставка вие получавате следните документи:

- Касова бележка или РАЗПИСКА ЗА ИЗПЛАТЕН ПАРИЧЕН ПРЕВОД. Молим, пазете тези документи. И двата документа са с еднаква Юридическа тежест. Съгласно Българското законодателство, тази разписка е законово признат документ и замества напълно касовата бележка.

- Фактура – издава се в случаите, когато това е изрично упоменато от клиента.

 7. ЦЕНИ И НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Всички цени в електронния магазин са окончателни и важат за деня на поръчката. Всички цени на продуктите са в лева с включено ДДС. Всички продукти, поръчани през сайта, ще бъдат доставени съгласно условията, указани в клауза Доставка.

При пазаруване от електронната платформа www.mebelitotal.com, ви предоставяме следните възможности за плащане

- Плащане при доставка с услугата НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ – плащате на куриера, при получаване на стоката.

- Плащане чрез използване на стоков кредит от кредитни институции – пазарувайте онлайн на изплащане с услугите на водещи кредитни институции в страната.

- Плащане с Банков превод – въз основа на издадена от нас фактура, Вие можете да направите Вашето плащане по банка. При този метод се изисква авансово плащане на поръчката.

- Плащане чрез виртуален POS Терминал на обслужващата ни банка – платете бързо, лесно и удобно, като използвате своята кредитна/дебитна карта.

 8. ГАРАНЦИЯ И РЕКЛАМАЦИЯ

Всички представени на сайта и/или продавани в онлайн магазина стоки са със законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба съгласно чл. 112-115 от ЗЗП. Тази гаранция е невалидна в случай, че в техническото описание на продукта е указан друг срок за гаранция. В този случай, важи срокът, упоменат в „техническите характеристики” на продукта. За да се възползвате от гаранционен сервиз, е необходимо да ни изпратите официално писмо на указаните адреси с описанието на проблема, както и с описанието на направената от Вас поръчка. В рамките на 48 часа нашите консултанти ще обработят вашето искане и ще се свържат с вас.

 9. ПОЛИТИКА ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТОКИ, ОБЕЗЩЕТЯВАНЕ НА КАРТОДЪРЖАТЕЛИ И ОТКАЗ ОТ НАПРАВЕНА ПОРЪЧКА

Всеки Клиент, закупил продукт от електронния магазин, има правото да върне продукта в срок от 14 (четиринадесет) календарни дни, считано от момента на получаването му. В края на Общите условия има публикуван Формуляр за упражняване правото на отказ, който клиентът може да копира, попълни и изпрати на e-mail: office@mebelitotal.com Задължително изискване е продуктът да бъде опакован и окомплектован по начина, по който е получен. При връщането на продукта е задължително и да приложите съпътстващите го документи. Моля, не бързайте да изхвърляте и късате опаковката.

Продукт, който не е опакован по начина, по който е получен, не подлежи на връщане и Тотал-3 ЕООД не носи наказателна отговорност за отказа за връщане на продукта.

Връщането на продукта се извършва по куриер, на указан от наш консултант адрес, за сметка на Клиента. В случай на връщане на продукта, Клиентът дължи сумата по направените разходи за връщане на продукта. Тази сума ще бъде удържана от извършеното плащане на Клиента. Сумата, която Клиентът е заплатил за продукта, ще бъде възстановена с пощенски запис или с банков превод (ако плащането е извършено с банков превод) в срок до 7 (седем) календарни дни, след одобрението на искането за връщане на продукта.

ВНИМАНИЕ: Гореспоменатият метод за връщане на платената сума не е валиден, при направено плащане с кредитна/дебитна карта. При необходимост от връщане на платени с карта суми по договорирани и извършени от нас услуги, това ще бъде направено от нас чрез кредитна транзакция по картата, с която е извършено плащането.

За повече информация относно връщането на продукта, моля свържете се с наш консултант на посочените координати.

 10. ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ

Като използвате електронния магазин, вие се задължавате да:

- се съобразявате с посочените разпоредби;

- действате честно и почтено спрямо Тотал-3 ЕООД и най-вече да предоставите точна и неподвеждаща лична информация.

 

11. СЕДАЛИЩЕ НА ТЪРГОВЕЦА

За всички заинтересовани страни предоставяме пълната юридическа информация за обслужващата сайта фирма:

ФИРМА: Тотал-3 ЕООД

АДРЕС ПО ДАНЪЧНА РЕГИСТРАЦИЯ: ГР. ШУМЕН, УЛ. ДИМЧО ПОПОВ 9, АП.2

ИНпоДДС: BG127590252

ЕИК/ЕГН: 127590252

ФИРМЕН ШОУРУМ: гр. Шумен, ул. „ Васил Левски“ 6

E-MAIL ЗА ОФИЦИАЛНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ: office@mebelitotal.com

ТЕЛЕФОНИ ЗА ОФИЦИАЛНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ: 0888 148 428, 054/ 830 562

Тази контактна информация да се използва и в случаите на възникнали въпроси, неточности и рекламации. Молим, в случай на подобен проблем, да ни информирате писмено с кратко описание на въпроса/проблема, на указания email адрес.

В рамките до 48 работни часа наш служител ще се свърже с вас, за да бъдат уточнени всички ваши въпроси и неточности, както и методите за тяхното отстраняване.

 12. ВРЪЗКИ С ДРУГИ САЙТОВЕ - ХИПЕРТЕКСТ (HYPERTEXT)

Hypertext връзката е техника, която ви позволява да посетите друг уеб-сайт чрез линк на сайта. www.mebelitotal.com не носи отговорност за съдържанието на сайтове, с които осигурява връзки. Тези връзки се предлагат на потребителите на сайта като услуга. Предоставените препратки на сайта на www.mebelitotal.com  към сайтове, собственост на трети лица са публикувани единствено и само за Удобство на потребителите. При употреба на такава препратка потребителите не използват услуга, предоставена от easydeal.bg и след използването на препратката настоящите Общи условия губят сила. Моля, разгледайте внимателно общите условия и разделите за защита на личните данни на тези сайтове, за да разберете техните практики.  Решението за използването на връзки може да бъде взето единствено от вас. Запазваме си правото да променим или изтрием връзка от нашия сайт във всеки един момент.

 13. ИЗМЕНЕНИЯ КЪМ ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ

Тотал-3 ЕООД си запазва правото да променя настоящите Общи условия или да издаде нов вариант на услугите в рамките на електронния магазин. Промяната ще влезе в сила от датата, посочена от Тотал-3 ЕООД, като срокът не може да бъде по-кратък от 7 (седем) дни от момента, когато изменените Общи условия са публикувани в магазина.

 

 Формуляр за упражняване правото на отказ, който клиентът може да копира, попълни и изпрати на e-mail: office@mebelitotal.com 

 

 

СТАНДАРТЕН ФОРМУЛЯР ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВО НА ОТКАЗ

По чл. 47, ал. 1, т. 8 и чл. 52, ал. 2 и 4 от ЗЗП

 

 

До ...........................

/името на търговеца/

................................................................................

/адрес, ЕИК/

С настоящото уведомявам, че се отказвам от сключения от мен договор за покупка на следните стоки/услуги:

.......................................................... /описание на продукта/

Стоката е поръчана на ......................

Стоката е получена на ...................... /посочва се датата на получаване от потребителя/

.................................................................................../Име на потребителя/

Гр./с...................................................................... /Адрес на потребителя/

 

...................                                                                             ..................................

/Дата/                                                                                 /Подпис на потребителя/